След изпълнен воден проект по ПУДОС петричко село съвсем остана без вода

От три месеца едно от най-големите петрички села Кърналово страда от недостиг на вода, която идва на принципа-ту я има,ту я няма. Водният проблем идва, когато в съседното село Михнево се изпълнява проект по ПУДОС за 360 хиляди лева където са монтирани помпи и подменени тръбите с цел да се повиши дебитът на водата подавана и за двете селища.

„Вместо да се подобри качеството на услугата, водата не достига, има дни в които нямаме по 48 часа непрекъснато. За нас е явно, че има някакъв проблем в електрониката и има смущения във водоподаването.

Настояваме община Петрич и фирмата по надзора да проверят капацитета на монтираните 6 нови помпи", казва кметът на населеното място Стоян Бойчев.

Парадоксално е, че със старите помпи имахме повече вода, а с новите тя едва стига до нас.

„Съмняваме се, че са поставени китайски помпи, които не могат да осигурят необходимия дебит. Трябва да подават 25 литра в секунда за нашето село и 17 литра в секунда за село Михнево. Ако проблемът не се реши, сме готови за протести", коментира още кметският у правник.

Служители на „ВиК" – Петрич пък алармираха, че при преглед на място на новите помпи е установено, че съоръженията са така амортизирани, все едно са работили години, а не само 2 месеца.

Няма да се приеме обектът, докато всичко не бъде направено качествено и се гарантира достатъчно вода за двете населени места, увериха от община Петрич.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони