Иван Тотев: Не съм получавал заплахи и не се чувствам застрашен!

Районна прокуратура - Пловдив е образувала досъдебно производство за умишлен палеж за опожарения лек автомобил "Хюндай" на съпругата на кмета на Пловдив Деница.

"На този етап то се води срещу неизвестен извършител", съобщи говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев.

"Дали палежът е умишлен или не, може да се каже, след като излязат резултатите от назначената пожаро-техническа експертиза", коментира старши комисар Христо Разсолков, шеф на Областната дирекция на МВР-Пловдив.

Официалната информация оттам е, че се касае за палеж, причините за който се изясняват от служителите на Четвърто РУП след получен сигнал минути след 2.00 часа през нощта за горящ автомобил на ул. "Богомил", собственост на 35-годишна пловдивчанка. Огънят е нанесъл само материални щети, няма пострадали хора, се казва още в официалното съобщение на полицията.

Огънят е тръгнал от вътрешната част на белия хюндай, а до една от гумите на колата е бил намерен остатък от пластмасова бутилка със следи от запалителна течност и затова основна версия на разследващите е умишлен палеж.

В нощта на вторник срещу сряда луксозният бял джип "Ауди Q7" на кмета на Пловдив не е бил пред дома му на ул. "Богомил" 8, а на паркинга край общината и той е бил докаран от шофьора си със служебен автомобил след премиера на книга в Градския дом на културата.

"Инцидентът с колата на съпругата ми е много неприятен, но аз лично нямам съмнения за сплашване или натиск. Не съм получавал заплахи, не се чувствам застрашен", декларира Иван Тотев.

Съседи подали 3 сигнала на тел. 112 за горящия хюндай пред триетажната къща, а Тотеви били събудени от пожарникари, след като угасили горящия автомобил, паркиран в двора им.

"Реакцията на пожарникарите бе много бърза и е унищожено купето на колата - тапицерията, таблото и кормилото. Излязох и видях, че вече са загасили огъня", разказа градоначалникът.

Хюндаят, чиито двигател не е пострадал, е взет още през нощта от разследващите за експертиза заедно със записите от видеокамерите, с които се пазят кметският дом в алпийски стил.

"При подобен инцидент всеки започва да си мисли какви ли не неща, но не искам да влизам в хипотези. Надявам се, че това да е неумишлен инцидент, защото през петте години като кмет винаги съм защитавал обществения интерес и не съм бил подлаган на натиск. От общината водим доста тежки дела и е възможно някой да е останал недоволен", допълни градоначалникът, без обаче да коментира конкретни случаи. Иван Тотев предпочете да не коментира версиите, по които работят прокуратурата и полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини