Разкриха подпалвач, изпепелил „Лада” на съсед в монтанско село

100 000 лева гаранция за бившия финансов министър Стоян Александров

Утре у нас пристига сръбският президент Александър Вучич

Съдебната охрана в Монтана протестира, раздаваха бонбони

Илияна Йотова връчи български документи на спасителя от Лим Сафет Баличевац

Задържаха петима, докато произвеждат синтетичен наркотик

Поздравихме Кувейт за Националния празник Посланикът у нас Н. Пр. г-н Якуб Ал Атиики даде грандиозен прием в хотел „Маринела”

Юнкер тръгва на балканска обиколка Ще посети Македония, Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина и Косово

Китай с мерки срещу стриптийза по време на погребения

Раздадоха вторите Lifestyle Awards Емануела, Константин, Криско, Мегз, Фики и Тита сред големите победители на вечерта

Моу се превръща в бедствие

Стоян Александров с две обвинения за банкови сделки без разрешение

Полицията задържа четирима иманяри Предотвратена е незаконната продажба на ценни монети

Побой между работници в кравеферма завърши със счупена ръка

Будни боляри искат да издигнат паметник на цар Ивайло, закрит мост над Янтра и да позлатят кубетата на Патриаршията в Търново Трите проекта ще струват общо около 12 млн. лева

ВМРО-Пловдив обвини министър Танев в национално предателство, иска му оставката заради новите учебни планове

Пловдивската организация на ВМРО обвини министъра на образованието Тодор Танев в национално предателство заради предлаганите от него промени в учебните планове и съдържание и поиска незабавната му оставка.

“Промените са немотивирани, защото няма ясно обяснение защо точно се налагат”, заяви регионалният координатор на ВМРО-Пловдив Александър Сиди. Според него единствените мотиви са политически и са свързани с факта, че Тодор Танев е бил съветник на Касим Дал и Корман Исмаилов много, преди да стане министър на образованието.

Александър Сиди припомни и други гафове на министър Танев. “Той трябваше да си тръгне, още когато стана рецензент на книгата на Ахмет Давутоглу и заяви, че българите трябва да са горди, че са били част от Османската империя”, допълни “воеводата” Сиди.

ВМРО-Пловдив са категорични, че промяната на учебното съдържание се прави с цел промяна на съзнанието на българите, което е скандално и затова Тодор Танев “ан блок” с целия си екип трябва незабавно да се изметат от министерството на образованието.

“Министър Танев да не забравя, че стои в кабинета, в който е бил Иван Вазов. Да спре кадрува на ДПС и на отломките на партията на Касим Дал”, отсякоха е един глас “воеводите”.

“Крайно време е да се сложи край на експериментите в образователната система. Не е редно децата да са потърпевши от експериментите на некомпетентните служители”, декларира кметът на район “Южен” в Пловдив Борислав Инчев, който е и член на ръководството на ВМРО.

“Реформата в образованието цели обезбългаряване на учебния материал и тази тенденция продължава от години”, категоричен е областният координатор на ВМРО-Пловдив Стефан Послийски.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете