Две момчета на 16 и 18 години са с опасност за живота след катастрофата край село Дибич

Менда Стоянова: Изненадана съм, че Сидеров иска оставката на Каракачанов

Прибират се военнослужещите и техниката от Сухопътните войски, участвали в учението „Мирен страж 2018“

Началникът на президентския кабинет Иво Христов: Готовността на Радев за разговор с Борисов не е покана за среща

Вижте как върви изграждането на третия лъч на метрото в София (ВИДЕО)

Грънчари ще мерят сили в Майсторската надпревара Съревнованието ще е през 2019 година

Полицаи и миряни почетоха жертвите от катастрофи

Отредиха обезщетение от 120 000 лева на пострадал при катастрофа в Търновско Друга жертва на ПТП ще получи от застрахователите 9000 лева

Заупокойна молититва в памет на жертвите на пътя отслужиха в „Св. Александър Невски“ (СНИМКИ)

С 15 машини и 870 т пясък и сол Монтана среща зимата

Прокуратурата протестира оневиняване на търновец, лихварствал в продължение на 12 години Георги П.С. дал заеми с лихви на 17 лица за 109 500 лева

Фандъкова разпореди да се създаде необходимата организация за снегопочистване

Апаши нападнаха гард с торба пари в Монтана Охранителят даде отпор и спаси оборота, има заподозрян

Откриха труп на общински служител от Петрич, изчезнал преди 10 дни

Самолет от Втората световна война се разби на паркинг в САЩ, двама загинаха

Община Търговище продължава социалните и здравни услуги за деца и семействата им

Община Търговище кандидатства за безвъзмездно директно финансиране за продължаване дейността на „Комплекса за здравни и социални услуги” (КЗСУ) и „Общностния център” за деца и семейства .

КЗСУ беше разкрит миналата година по проект BG051РО001-5.2.15-0001-C0001 „Комплекс за нови алтернативи“, по процедура „Шанс за щастливо бъдеще“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР).

Комплексът заработи на мястото на Дома за медико-социални услуги, предишен „Майка и дете”. В него бяха създадени 6 звена със специфична насоченост, в които работят медицински специалисти, социални работници, психолози и други.

„Центърът за настаняване от семеен тип за деца с увреждания с нужда от постоянни медицински грижи“ е с капацитет от 8 места. Той на практика пое изоставените бебета и малки деца с тежки увреждания. Бяха създадени още: Дневни центрове за психично здраве за деца до 3 год.; за майчино и детско здраве; за деца с увреждания, които се отглеждат в семейна среда и за ранна интервенция за деца с дефицити.

В Комплекса е разположен и Център за подкрепяща грижа, в който млади, или поставени в риск бременни и родилки, получават подслон и адекватна помощ.
„Общностният център” беше изграден по проект “Създаване на интегрирани услуги за деца и семейства”, финансиран по Проект за социално включване, съгласно Споразумение за финансиране № РД 09-56/15.06.2011 г., подписано между МТСП и Община Търговище. В него се предоставят различни услуги за деца до 7 год. и семейства, като: семейно консултиране и подкрепа; здравна консултация за деца; формиране и развитие на родителски умения. В центъра се осигурява допълнителна подготовка за равен старт в училище и индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания и други.

Продължението дейността на КЗСУ и „Общностния център” ще бъде осигурено по процедура „Услуги за ранно детско развитие“ на ОПРЧР, където общината кандидатства за директно финансиране. Безвъзмездната помощ, която може да бъде получена за 24 месеца предоставяне на услугите, е към 660 000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.