Дженифър Лорънс се омъжи От сватбата й има само една снимка

Потрошиха джип на полицията във Видин

Военни иззеха невзривен боеприпас, открит край Пловдив

Сергей Лавров: Отношенията между Русия и България са основани на дълбоки исторически и културни традиции

Паспортната дирекция с удължено работно време във връзка с предстоящите избори

Горски педагози демонстрираха авторски уроци Правят сайт и учебно помагало

Германия обмисля да изгради собствен космодрум

Арестуваха двама афганистански мигранти за изнасилване на непълнолетно момиче в София

Посланикът на Русия: „Балкански поток“ ще изведе руско-българските отношения на качествено ново ниво

Чавушоглу: Ако до 35 часа кюрдите не се оттеглят ще продължим с военните действия в Сирия

Обраха кола в района на Еменския каньон Сръчните апашите свили 550 лева

БАБХ: Над 300 кг опасен колбас е изтеглен от търговска мрежа у нас

Арестуваха пиян моторист без книжка и с нерегистрирано возило Друг преспа в ареста с 1,68 промила алкохол

Започна делото срещу Баневи

Сотир Цацаров: Докладът на Брюксел е обективен до болка

Като „обективен до болка“ главният прокурор Сотир Цацаров определи годишния мониторингов доклад на Европейската комисия, оповестен днес.

Според Цацаров документът е „очаквано критичен“ и „повече от реалистичен“, но „не е унищожителен“, каквито били прогнозите.

„Безспорно ние дължим на обществото много по-големи усилия. Но в доклада има и още една констатация – констатация и за това, че има потребност от промени и в НК и в НПК с оглед отстраняване на проблемите, които водят до забавяне на наказателните производства и са необходими, за да улеснят наказателното преследване на корупционни престъпления. Именно заради това казвам, че до известна степен отговорността (между властите – б.а.) е споделена“, каза главният прокурор в предаването „Нещо повече“ по БНР.

Той допълни, че не е притеснен от препоръката на ЕК за външна независима проверка на дейността на прокуратурата.

„Това не е предвидената в проекта за стратегия за съдебна реформа международна експертиза. Това е експертна помощ в рамките на механизма за сътрудничество и проверка. Прокуратурата е готова да приеме чужди експерти – магистрати от страните членки на ЕС. Не говорим за експертиза или каквато и да е друго инициатива, осъществена от наши или чужди неправителствени организации“, каза още Цацаров. И коментира призива на Христо Иванов да подаде оставка заради всички беди на съдебната система:

„Тоест той предлага да се присъединя към него и да станем двама подали оставка? Христо Иванов няма друг полезен ход на действие в момента. След всичко онова, което остави в Министерство на правосъдието, след начина, по който си тръгна и след всичко онова, което в момента стои пред него – огромната дилема дали отново да се влее в редиците на неправителствените организации, дали да тръгне към някой чужд политически проект – единственият му полезен ход е да каже: „Цацаров е виновен“. Не съм толкова тясно скроен, че да се боря за доверието на Христо Иванов. Честно казано не познавам и колеги, които го правят, в институцията, в която работя“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.