Парче от тротоар хвръкнало и ранило човек на магистрала "Хемус"

Бетоновият къс, който падна върху кола на магистрала "Хемус" и прати пътник в "Пирогов" с разбита челюст, е част от тротоара на моста при гара Яна. Това показва анализът на Института по пътища и мостове, предаде "Фокус".

Парчето, което полетя от надлеза и разби предното стъкло на автомобила в понеделник, е част от тротоарната конзола. Това е заключението на експертите. Бетонният къс няма пряко отношение към цялостната здравина на конструкцията, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).

Вчера екипи на АПИ извършиха оглед на съоръжението на първокласния път и взеха проби, за да се установи точното място и конструктивният елемент, от което би могло да се е откъснало бетоновото парче, за да се предприемат бързи мерки за обезопасяване на надлеза, преминаващ над платната за движение на АМ „Хемус“. Днес работата също продължи, като бяха направени допълнителни измервания.

Както Труд писа една от версиите, по които се работеше, бе, че парчето може да е излетяло от преминаващ по моста камион. Пътят се използва от тежки машини, които превозват строителни отпадъци към близкото депо. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини