Пролетни температури утре, живакът стига 15 градуса

Утре времето ще продължи да се затопля. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните – между 10° и 15°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня ще остане без съществена промяна. През нощта ще има разкъсана средна и висока облачност, която през деня често ще намалява до слънчево време. В сутрешните часове на отделни места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб, в Дунавската равнина временно умерен предимно западен вятър. Това сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), цитирана от "Фокус".

Над Черноморието облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево време. Ще духа слаб до умерен предимно западен вятър. Температурите ще продължат да се повишават и максималните ще са между 10° и 13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода ще е 3-6°. Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, а на 2000 метра - около 2°.

В петък в сутрешните часове облачността над страната ще е разкъсана. През деня постепенно ще се увеличава и през нощта срещу събота на отделни места, главно в Северна България ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните - между 9° и 14°.

В събота в сутрешните часове ще има значителна облачност, все още в североизточната част от страната на места ще има слаби превалявания от дъжд. По-късно над Западна България облачността ще се разкъсва и намалява. Дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса. В неделя облачността и над останалата част от страната ще намалява, над много райони и до предимно слънчево. От югозапад ще се пренася топъл въздух и температурите бързо ще се повишат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини