Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

БСП София: Демонстрираните намерения на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за промяна в стила и начина на работа, остават само предизборни обещания

Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Цветан Цветанов: Станишев ми дължи извинение

Екс вътрешният министър Цветан Цветанов коментира неговите три наказателни дела и оправдателните присъди пред БНТ. „Аз съм убеден, че е имало пределен натиск да бъда осъден. Това е политическа репресия. За мен е важно подобни дела да няма, защото не кореспондират с правова държава”, обясни той. Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че един човек му дължи извинение.

„Това беше Сергей Станишев, който направил специална пресконференция”, припомни той и поясни, че е свързано със сигнал с кечарите, откъдето тръгнало всичко. „Сергей Станишев е конкретният сигнал. Как гледа неговите деца и близки?”, попита реторично Цветан Цветанов и благодари на всички, които са му вярвали.

„Един вот трябва да се разглежда като парламентарно упражнение от дейността на опозицията.“ Това каза Цветанов по повод престоящия вот на недоверие към кабинета. „В подобен дебат може да бъдат представени и слаби моменти в сегашното управление в сектор ”Здравеопазване”, но това в никакъв случай не трябва да се възприема като провал”, конкретизира той.

По отношение на това дали е било управленско или опозиционно, че Радан Кънев е прочел декларацията, свързана с ВСС, и упреците към ГЕРБ, Цветанов коментира, че това е модел на емоционалните взаимоотношения, които ги има в италианските семейства. „Можем да кажем, че Реформаторският блок се оприличава вече като профил, защото имаме част от него, които подкрепят безусловно управленската програма на правителството, има част, която е в опозиция и доколкото разбрах има ядро, което ще бъде център”, обоснова определението си Цветанов. „Всяка парламентарна група има своя идентичност, въпреки че не мога да го видя това в РБ, но ние сме над тези неща”, определи той.

По отношение на президентските избори, коментира, че тази тема да не бива сега бъде отворена за дискусия, за да се избегне напрежение в политически план в страната. „Убеден съм, че кандидатурата, която ще бъде издигната от ГЕРБ ще бъде печеливша”, като се обоснове, с резултатите от предишни години. Той не пожела да конкретизира предпочитанията си към личност и пол. Дали Росен Плевнелиев е сред сегашните кандидатури, Цветан Цветанов каза, че няма да има обвързаност между решението на партия ГЕРБ и решението на сегашния президент.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.