Нови инвеститори строят предприятия в Бургаско

Две стабилни компании направиха първите стъпки за изграждане на предприятия в индустриалната зона край град Българово. Това съобщават от общината в морския град. От кметството уточняват, че инвеститорите ще отворят нови работни места и ще плащат данъците си в Бургас. Освен това и двете компании, ще закупят на пазарни цени харесаните от тях терени за база.

Компанията "Мегатрон" ЕАД ще строи търговско-сервизна база. Дружеството се занимава с продажба на българския пазар на земеделска, строителна, горска, индустриална, градинска и голф техника на водещи световни производители, като John Deere, Bobcat, Kuhn, Bednar. "Мегатрон" възнамерява да извърши инвестиция в размер над 3 милиона лева за изграждане на модерен център за търговия и сервиз, като намеренията им са в рамките на една година от издаване на разрешението за строеж да започне производствената дейност.

Втората фирма е "Стронг Брик". Тя е специализирана в изработката на тухли, плочки и други изделия от трошен варовик. Продукцията на фирмата е насочена към Европейския съюз. Производството им е екологично, щадящо природата, без изпичане. Намерението на "Стронг Брик" е да изгради предприятие за изработка на тухли и плочки.

От общината коментират, че най- после, инвестираните от няколко години средства, време и усилия за разработването на нови бизнес зони, започват да се изплащат. Освен събудения интерес към терените около Българово, с добри темпове се развива индустриалният парк край брега на езерото Вая. Седем фирми, закупили терени там, реално изграждат своите предприятия. Текат документалните дейности по одобряването на още няколко.

Община Бургас ще се постарае през следващите години да направи привлекателна за инвеститорите третата и най-голяма индустриална зона на своя територия, а именно тази край село Равнец. Теренът бе на известното в близкото минало военно летище.

Коментари

Задължително поле