Каракачанов: Във ВВС тече активен процес на поддръжка и модернизация на наличната техника

Жертвите на „Хагибис“ са вече 56

Пътешествие до три дестилерии в Шотландия ще спечели посетител на Уиски Фест София 2019

Комисар Мария Габриел: Университетите имат ключова роля за запазването на Европа като световен лидер в науката

Книга за Живков изчезна за ден от щандовете

Андре Токев стана дядо

Удължиха с два месеца разследването на катастрофата с Местан

Вицепремиерът Николова инициира работна среща за увеличаване на наказанията за компютърни престъпления

Моника Валериева проговори за козметичния си бранд Моделът разкри как се финансира и върху какво работи

Песков: Поддържаме връзка с турските власти за операцията в Северна Сирия

Google вади нов лаптоп Новата машина се очаква на 15 октомври

Бутат още опасни съборетини в Максуда

Засилени мерки за сигурност в София, фенове на Англия пият от сутринта (СНИМКИ)

„Мерцедес“ пак обезсмисли сезона

Осъдиха шефка на поща, откраднала 50 000 лева

Две години затвор условно даде Районният съд в Монтана на бивша пощенска шефка, задигнала над 50 000 лева от сметките на свои съселяни и от касата на българските пощи. Кражбите са продължили над три години и били разкрити случайно. Точенето на спестяванията на хора от монтанското село Лехчево започнало през май 2010 година.

Тогава Павлина А./59 г./ – началник на пощенската станция в селото, изтеглила с фалшиви документи 1000 лева от сметката в ДСК на П. И. Т. Три месеца по-късно пощаджийката изтеглила още 1200 лева от банковата сметка на В. И. В. Никой не забелязал кражбите на пари и началничката започнала през месец-два да тегли от сметките на хората в селото различни суми – от 50 до 3000 лева. За да прикрие кражбите, служителката съставяла фалшиви документи – разписки, вносни бележки, записи в касови книги и отчети.

Последният удар на пощаджийката бил направен в края на юли 2013 г., когато изтеглила 9 293 лева от касата на „ Български пощи” ЕАД. Кражбите били разкрити, когато местен жител потърсил парите си, кътани в банков влог, и установил, че са изчезнали. Започналото разследване установило, че от 1 май 2010 до 29 юли 2013 г. Павлина А. е присвоила 50 352 лева на 49 местни жители и на „Български пощи”. За кражбите в големи размери безработната вече бивша шефка получи 2 години затвор условно с 4 години отлагане на наказанието. Тя ще трябва да върне на „Български пощи” и 41 059 лева с лихвите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.