Ексзатворник помля беседка с кола

Прясно излязъл от затвора шофьор без книжка помля беседка пред хранителен магазин в Шумен в четвъртък преди обяд. Чудо е, че на масата нямало хора, те стояли отстрани и си говорели на припек.
Очевидците видели как с бясна скорост по ул. "Ген. Скобелев" идва колата, управлявана от Билян Маринов, която не успяла да вземе завоя, потрошила тентата и пейките на навеса и се обърнала на една страна. Зад волана бил Билян/34г./, който от седмица взел колата "Опел Тигра" на бартер и фучал из ромската махала с нея. Хората се ядосвали, правели му забележки, но той не спирал.
При адския удар в четвъртък въздушните възглавници се отворили и това е запазило шофьора. Той успял да се измъкне през задното стъкло, помагали му и приятели, разказват очевидци.

Така ги заварил собственикът на магазина Росен Топалов. "Добре че съм поставил гуми край навеса, те са омекотили удара. Курбан трябва да дадем, че няма жертви", обясняваше търговецът. През 2004 г. друг шофьор през нощта "влязъл" с колата си в магазина.
Според очевидци Билян е карал с над 100 км/ч, а от топящия се сняг на платното имало огромна локва, която направила возилото неуправляемо.

Ексзатворникът е с богато криминално досие. Най-емблематично е нападението му над очна лекарка от Шумен през 2002 г., на която счупи ръката при грабеж и беше осъден на 7 г. затвор. След това се забърка в друг грабеж на свой познат, от когото отмъкна два мобилни телефона и 50 лв.

Билян набеди и дознател от Шумен, че му искал подкуп и също беше наказан ефективно от съда. От престой по затворите не му е останало време да изкара шофьорска книжка, но не спира да кара, когато е на свобода. През юли 2010 г. е бил засечен пиян зад волана. До август м.г. е бил зад решетките. След катастрофата в четвъртък Билян не е арестуван. Прегледан е в болницата, защото се оплаквал от болки в кръста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право