Даряват университетски преподавател, помогнал на баба в поледицата

Дъщеря на пострадала от поледицата старозагорка поиска да награди университетски преподавател с премия за помощта, която оказал на майка й. Тя разпространи и благодарствено писмо до университета и предложи доблестната му постъпка да бъде разгласена в ВУЗ-а където работи.

Асистентът в Тракийския университет Мартин Ранчев помогнал на 80-годишната Станка Белчева, която в началото на седмицата се подхлъзнала на заледен тротоар в Стара Загора и се строполила безпомощно на земята. За нейн късмет от там минавал преподавателят в катедра "Педагогически и социални науки", който успял да вдигне жената и пръв забелязал, че има нужда от лекарска помощ.

"Доста хора са гледали и отминали, но Мартин спрял и помогнал на майка ми. Забелязал, че едната й ръката виси безжизнено. Извикал линейка и след като разбрал, че близките й не са в града отишъл заедно с нея в "Спешна помощ", разказва дъщерята Нели Бойчева. С това не свършили добрините на Мартин. Като разбрал, че възрастната дама е със счупена ръка, а в болницата няма обездвижващи превръзки, сам тръгнал да дири специалните шини из аптеките.

"Ръката на майка ми не можело да се гипсира, а се налага поставянето на митела-обездвиваща превръзка, каквато в болницата няма", разказва благодарната дъщеря. Накрая университитетският преподавател изчакал да поставят превръзката, извикал такси и отвел възрастната жена до дома й. Заради безценната и проявената изключителна човечност дъщерята Нели Бойчева издирила името на преподавателя и изпратила до ръководството на ВУЗ-а в Стара Загора благорадствено писмо и 300 лв., които искала да предадат на мъжа. Тя обяснила, че не живее в Стара Загора и е много благодарна за помощта, която Мартин Ранчев оказал на майка й. Надява се също постъпката му да бъде разгласена в университета.

"Той е безценен пример за подражание. Хората с толкова добро сърце са рядкост напоследък, но остава надеждата, че неговият пример ще зарази останалите", завършва писмото си благодарната дъщеря.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони