Мел Гибсън снима детективски сериал

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Световният бронзов медалист Антъни Иванов избра плувния басейн в Благоевград за подготовка за шампионата в Гърция

Еди Рама: Изказването ми за общ президент на Албания и Косово беше извадено от контекста

Прокуратурата предаде на съд Кирил Принца

Отнеха 2 кг злато на циганка баячка Държавата води дела за имущество за над 3 млн. лв. на Маринови от Долни Дъбник

Застрахователи осъдени да платят 128 000 лв. обезщетение на ранено дете

Строят две иновативни къщи за новия кризисен център за лица в Търново Инвестицията е за 2,1 млн.лева

Дронове могат да заместят пчелите

Силите за специални операции на България и Македония със съвместно учение през май

Пиян вокалист на „Кикимора” провали грандиозния концерт във Велико Търново със Старозагорската опера Публиката напуска залата по средата на „Children in Time“

Даряват университетски преподавател, помогнал на баба в поледицата

Дъщеря на пострадала от поледицата старозагорка поиска да награди университетски преподавател с премия за помощта, която оказал на майка й. Тя разпространи и благодарствено писмо до университета и предложи доблестната му постъпка да бъде разгласена в ВУЗ-а където работи.

Асистентът в Тракийския университет Мартин Ранчев помогнал на 80-годишната Станка Белчева, която в началото на седмицата се подхлъзнала на заледен тротоар в Стара Загора и се строполила безпомощно на земята. За нейн късмет от там минавал преподавателят в катедра “Педагогически и социални науки”, който успял да вдигне жената и пръв забелязал, че има нужда от лекарска помощ.

“Доста хора са гледали и отминали, но Мартин спрял и помогнал на майка ми. Забелязал, че едната й ръката виси безжизнено. Извикал линейка и след като разбрал, че близките й не са в града отишъл заедно с нея в “Спешна помощ”, разказва дъщерята Нели Бойчева. С това не свършили добрините на Мартин. Като разбрал, че възрастната дама е със счупена ръка, а в болницата няма обездвижващи превръзки, сам тръгнал да дири специалните шини из аптеките.

“Ръката на майка ми не можело да се гипсира, а се налага поставянето на митела-обездвиваща превръзка, каквато в болницата няма”, разказва благодарната дъщеря. Накрая университитетският преподавател изчакал да поставят превръзката, извикал такси и отвел възрастната жена до дома й. Заради безценната и проявената изключителна човечност дъщерята Нели Бойчева издирила името на преподавателя и изпратила до ръководството на ВУЗ-а в Стара Загора благорадствено писмо и 300 лв., които искала да предадат на мъжа. Тя обяснила, че не живее в Стара Загора и е много благодарна за помощта, която Мартин Ранчев оказал на майка й. Надява се също постъпката му да бъде разгласена в университета.

“Той е безценен пример за подражание. Хората с толкова добро сърце са рядкост напоследък, но остава надеждата, че неговият пример ще зарази останалите”, завършва писмото си благодарната дъщеря.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете