Двама оцеляха при катастрофа по пътя Бяла - Русе

Двама оцеляха по чудо, след като лек автомобил "Пежо 106" се заби в крайпътно дърво след разклона за село Тръстеник, в участъка Бяла - Русе. 66-годишният шофьор и 16-годишната му спътничка са откарани веднага с линейка в болница, съобщиха от полицията в крайдунавския град.

Катастрофата е станала към 12,32 ч. По неизяснени засега причини шофьорът на колата излиза от пътя при спускане по наклона. Движението в района се регулира от полицейски мотопатрули.

Пътят Русе - Бяла е коварен, с много завои и разлики във височините, обясниха пътни полицаи. В критичния участък непрекъснато стават катастрофи, тъй като трафикът е интензивен. По трасето средноденонощно се движат около 2200 ТИР-а и 7400 автомобила. Изграждането на магистрала трябва да стане до 2020 г. Агенция "Пътна инфраструктура" вече отдели 4 млн.лв. за проектиране.

Областният управител на Русе Стефко Бурджиев разпореди на междуведомствена работна група да проучи кои крайпътни дървета да се премахнат като предпоставка за пътнотранспортни произшествия. Мярката се налага заради десетките загинали и ранени хора при удар в дърво. Те ще се заменят с ниска растителност.

За да се ограничат инцидентите, беше изградено кръгово кръстовище преди моста над река Янтра край Бяла. Съоръжението е с преградни, предпазни мантинели и 4 ленти за двупосочно движение. Платното е удвоено и в участъка до гара Бяла. После трафикът пак се стеснява с по една лента. Така е и по пътя за Велико Търново, който трябва да се разшири край опасното Т-образно кръстовище. При катастрофите возила падат на близката жп линия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони