Германска сензация ще брани рекорда на Щефи Граф

„Ако спечеля финала, ще скоча в река Яра!“
Така възкликна германката Ангелик Кербер, след като срази Джана Конта (Великобритания) със 7:5, 6:2 в полуфинала на Аустрелиън Оупън. В битката за трофея 28-годишната тенисистка ще се бори и за спасение на рекорд на Германия. Щефи Граф има 22 титли от турнири от Големия шлем. А Серина Уилямс е с 21. Американската терминаторка излиза в своя седми финал в Мелбърн. Може ли някой да спре 34-годишната Серина? В полуфинала срещу Агниешка Радванска (Полша) тя спечели първия сет за умопомрачителните 21 минути - 6:0. Във втория бе по-милостива - 6:4.
„Няма какво да губя срещу нея! - каза Клебер. - Щефи ми написа СМС от Лас Вегас. Пожела ми да повторя нейните успехи.“
Скокът в река Яра бе въведен от Джим Къриър. През 1992 година американецът победи Стефан Едберг (Швеция) на финала и се гмурна в Яра.
През миналата година Серина изпусна да стане първата жена след Граф, спечелила Голям шлем - четирите велики турнира в една година. Американката се провали на Ю Ес Оупън. Вероятно 2016-а е последната година, когато това ще е възможно предвид напредналата за голям спорт възраст. Серина започна с титлите в Мелбърн през 1999-а.
„Ангелик е много опасна тенисистка и неслучайно победи Виктория Азаренка. Затова няма да я подценя“, закани се Уилямс.
Серина явно си е научила урока - през 2012 г. тя загуби Ангелик в Синсинати, но спечели следващите 5 двубоя с германката. След успеха над Конта още на корта Кербер възкликна пред публиката: „Щефи, моля те, дай ми съвет за финала!“. И... той не закъсня.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт