Президентът Радев: Езикът е най-силното „оръжие“ на дипломата Държавният глава се срещна с клуба на посланиците, говорещи български език

Лавров на среща при Доналд Тръмп във Вашингтон

Световно известен нефролог консултира безплатно в Бургас

Песните на Pavell & Venci Venc’ се слушат в 78 държави

Невръстен грабител задигна торба с 820 лв. от жена

Работник загина, затиснат от цистерна в Любимец

Пожар лумна от хладилник

Варненският свободен университет въвежда облачна технология на Google Студенти и преподаватели ще общуват по електронен път

Вижте какво откриха полицаи при акцията срещу наркогрупата в Елин Пелин (СНИМКИ)

Евробарометър: Само един от четрима българи вярва, че корупцията ще бъде наказана (ГРАФИКИ)

Серена Уилямс – гъвкава като гимнастичка (СНИМКА)

800 живи елхички дарява ЮЗДП за благотворителната кампания на Министерство на земеделието

Пожарникари и полицаи получиха отличия в категория „Смело сърце“

Шофьор блъсна 8-годишно дете в Бургас

Кейт Мидълтън с български вълнени чорапи (СНИМКИ)

Край на безплатно паркиране в Шумен

В Шумен отпада привилегията безплатно паркиране. До миналата година към 500 души имаха право да получат безплатни пропуски за автомобилите си. Показваха ги пред таксуващите служители от общинското дружество „Паркинги и гаражи“ и минаваха гратис. Картите получаваха от журналисти до държавни чиновници и общинари. В четвъртък общинската сесия прие предложението на кмета Любомир Христов /ГЕРБ/ всички да плащат. Без пари ще паркират само служебните коли на общината, почетните граждани, както и инвалидите по право.

Запазва се цената за паркиране от 1 лев за час за коли и 2 лв. за микробуси. Завишават се до 9% цените на абонаметните карти. Така карта за месец паркиране за един паркинг ще струва 40 лв., за тримесечие 79 лв., за полугодие 157 лв., а за година 295 лв. Ако абонаментът важи за всички паркинги в града, цените са съответно – 80, 150, 240, 400 лв. Служителите в общинската администрация, които идват с личните си коли на работа, също ще плащат, но 30% от предвидената абонаметна тарифа.

Градоначалникът Христов уточни, че „цената на услугата остава 1 лев, променя се цената на привилегията“. Общинската администрация вече прави проучвания за въвеждане на синя и зелена зона за паркиране в Шумен и таксуване с SMS.

В четвъртък в сесийната зала се чуха предолжения от съветника на АБВ Валентин Велев и проф.Добрин Добрев от ГЕРБ местните парламентаристи също да се откажат от възможността за безплатно паркиране. Тя е залегнала в правилника за дейността на общинския съвет. Предстои въпросът да се обсъди на следваща сесия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.