Топло и слънчево и утре

Максималните температури утре ще са между 10° и 15°. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца и слабо ще се повишава. През нощта над Североизточна България ще има разкъсана - средна и висока облачност. Над останалата част от страната ще бъде предимно ясно. Минималните температури ще са между 0° и 5°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, предаде "Фокус".

Утре ще бъде предимно слънчево. Към края на деня от север ще започне увеличение на облачността. В Югозападна България и Тракийската низина сутринта за кратко ще се образува мъгла. Вятърът ще бъде слаб, в северозападните райони до умерен от запад.

Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана – средна и висока, по-значителна преди обяд. Вятърът ще бъде слаб от юг. Максимални температури между 7° и 10°. Температурата на морската вода е 4-6°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.Над планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб, усилвайки се през деня - до умерен от северозапад.

Максималната температура на височина 2000 метра ще е около 2°, на 1200 метра – около 6°.През нощта срещу събота на отделни места е възможно да превали съвсем слаб дъжд. През следващите дни ще има променлива облачност, често намаляваща до предимно слънчево време. В събота, за кратко, от северозапад ще проникне малко по-хладен въздух и дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса. В неделя вятърът отново ще се ориентира от запад, в понеделник в Дунавската равнина и ще се усили. Температурите бързо ще се повишат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини