16 души от протеста в ареста, носили палки и ножове

Общо 16 са задържаните по време на днешния протест пред парламента, съобщиха от МВР. Една част от тях са били без документи, в други са открити боксове, палки и ножове. Повечето от задържаните са от провинцията, отведени са в столични районни управления на МВР.

От Столичната полиция информират, че протестните действия са протекли спокойно, няма допуснати груби нарушения на обществения ред. Както Труд писа, протестът премина рехаво и към 18 часа беше приключил.

Около 200 души се събраха на протест под мотото "Национална Стачка - Тук Сме" пред сградата на НС. Протестиращите носеха български знамена.

Депутатите обаче напуснаха парламента в 14.00 часа, след като прекратиха работата по Закона за обществените поръчки. От МВР и ГЕРБ заявиха, че имат сигнали за провокативни групи и футболни агитки, които може да подстрекават към безредици, но увериха, че се вземат мерки. От Сдружението на футболните привърженици обаче отрекоха да има такава организация.

Към 15:35 ч. сред множеството тръгна слух, че лидерът на БНС Боян Расате е арестуван. Той се смята за един от организаторите на протеста. Самият Расате обаче се появи и заяви: "Протестираме защото това не е държава, а е кошмар. Това даже е свинеферма и проблемът е, че прасетата управляват държавата". "Протестираме, защото децата ни когато отиват на училище, биват убивани от наркомани и изнасилвани от бежанци", добави той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини