Тодор Танев: Оставката ми ще доведе до домино ефект и ще има последици за РБ

Опасявам се, че този акт ще доведе до домино ефект. Ще има последици. Блокът ще се кара кой ще бъде наследникът ми, може да се катализират процеси на немилост. Възможно е да има битка между партиите. 

Това прогнозира пред Нова тв проф. Тодор Танев, чиято оставка като шеф на МОН бе поискана от премиера вчера. По думите на Танев партия, която не е националистическа и е една от големите в РБ, е разклатила стола му. Не била ДСБ, където се готвят за предсрочни избори. Вероятно наследникът му ще дойде от редиците на Движение "България на гражданите", което професорът коментира така: "Глас партиен, глас божи".

Съжителство или робство

"За термина робство, съжителство, владичество, присъствие, моето лично мнение е, че е робство", заяви Танев. По думите му въвеждането на понятието съжителство в момента е на етап обществено обсъждане и има месец това да се промени, а не е готов вариант. "Хората се подведоха по заглавията", убеден е той. 

За следващия министър

Ето му саксията, ето му наторената пръст - така министърът посочи това, което оставя на наследника си. "Трябва да ми е благодарен", посочи той, като вметна, че голяма част от спряганите имена са от една партия - Движение "България на гражданите". 

Танев заяви, че оставя добро наследство и че не чувства вина. Доволен е и от бюджета, с който оставя образователното министерство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини