Сотир Цацаров: Експертизата за смъртта на Тодор ще е готова до края на седмицата, обмисляме публично да обявим резултатите

„Съдебно-медицинската експертиза е ключът към решаването на делото (за смъртта на Тодор Йорданов – б.а.), защото всичко, което е събрано до момента като доказателствен материал, за устни доказателства. Резултатите би следвало да са готови до края на настоящата седмица. Експертизата се изготвя от петима лекари, от които трима са съдебни медици. Наблюдаващият прокурор обмисля да даде разрешение за публично огласяване на резултатите“, заявява в интервю пред бТВ главният прокурор Сотир Цацаров.

Той коментира и ситуацията с проверката срещу кмета на село Галиче Ценко Чоков. Вчера телевизията разкри, че синът на ръководещия ревизията прокурор се познава със сина на Чоков.

„Веднага след репортажа заместникът ми г-н Борислав Сарафов замина за района и първият резултат е отвод на прокурора. Аз не мога да знам всичко, което се случва в цялата прокуратура, но това очевидно е неприятно и хвърля недобра сянка върху проверката“, обясни Цацаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право