Разпитаха първите петима свидетели по делото срещу Станишев

Разпитът на първите петима свидетели по делото срещу Сергей Станишев ще протече при закрити врата за медиите. Това реши Софийският градски съд (СГС) в началото на заседанието. Причината за решението е, че по време на разпитите ще бъде оповестена информация, която представлява държавна тайна.

Прокурорът Димитър Петров изрази становище, че не може да прецени дали по време на разпитите ще излезе класифицирана информация. За това предложи при необходимост заседанието да бъде засекретено.

Защитита на Станишев - адвокат Василев, пък зае противоположно становище, заявявяйки, че обществото трябва да знае на кое му се казва държавна тайна. По тази причина защитата настоя медиите да останат в съдебната зала.

Представителят на държавното обвинение репликира адвоката с думите, че в закона си е написано. „Благодаря за информацията, ще го погледна”, иронично отвърна адвокат Василев.

В крайна сметка сведетелите Светлин Тодоров, Веселин Марков, Цветан Христов, Христо Христов и Гергана Пейчевска ще бъдат разпитани при закрити врата.

Подсъдимият Станишев и днес не се яви в съда. Адвокатите му обаче заявиха, че той е запознат със съдържанието на обвинителния акт.

Припомняме, че Станишев отговаря пред българското правосъдие за това, че в качеството си на министър-председател не е опазил няколко документа, които съдържат класифицирана информация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини