Турция може да закупи нови комплекси С-400 от Русия

Прокуратурата предаде на съд мъж, причинил смърт на пътя

Отварят за гражданите буферния паркинг на метростанция „Стадион Васил Левски“

Славея Сиракова отлага сватбата

Гуна Иванова снима клип с Брас Бенд Сандански Събраха македонски песни във фолклорна китка

Петима отиват на съд за трафик на мигранти от Турция към Западна Европа

Изящен фамилен орган от началото на 19 век дариха наследници на Варненската опера

Главният прокурор: Протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев са опит за политически натиск

Остро въглеоксидно отравяне е причината за смъртта на майка и син в Търговище

Министър Петков: Пенсиите може да нараснат и с повече от планираното

Държавата направи много, за да намали нелегалната търговия на тютюневи изделия в България Интервю с Мила Маречкова, управител и директор Маркетинг и търговия в Бритиш Американ Табако България

66-годишен пострадал при срутване на плоча при ремонт

Мъж се самозапали пред агенцията за бежанците на ООН в Женева

С четене деца дариха монитор за бебета

Разпитаха първите петима свидетели по делото срещу Станишев

Разпитът на първите петима свидетели по делото срещу Сергей Станишев ще протече при закрити врата за медиите. Това реши Софийският градски съд (СГС) в началото на заседанието. Причината за решението е, че по време на разпитите ще бъде оповестена информация, която представлява държавна тайна.

Прокурорът Димитър Петров изрази становище, че не може да прецени дали по време на разпитите ще излезе класифицирана информация. За това предложи при необходимост заседанието да бъде засекретено.

Защитита на Станишев – адвокат Василев, пък зае противоположно становище, заявявяйки, че обществото трябва да знае на кое му се казва държавна тайна. По тази причина защитата настоя медиите да останат в съдебната зала.

Представителят на държавното обвинение репликира адвоката с думите, че в закона си е написано. „Благодаря за информацията, ще го погледна”, иронично отвърна адвокат Василев.

В крайна сметка сведетелите Светлин Тодоров, Веселин Марков, Цветан Христов, Христо Христов и Гергана Пейчевска ще бъдат разпитани при закрити врата.

Подсъдимият Станишев и днес не се яви в съда. Адвокатите му обаче заявиха, че той е запознат със съдържанието на обвинителния акт.

Припомняме, че Станишев отговаря пред българското правосъдие за това, че в качеството си на министър-председател не е опазил няколко документа, които съдържат класифицирана информация.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.