Последно “Сбогом” докато чакаш линейка

74-годишен британец написал предсмъртна бележка до дъщерите си, докато чакал линейка близо два часа в апартамента си в Уиръл, Северозападна Англия, пише британският вестник „Метро“. При пристигането на медиците той вече бил починал.

Роланд Воланте получил сърдечен пристъп в жилището си и се обадил на спешната помощ. Диспечерът отсреща обаче преценил, че според описаните симптоми състоянието на Роланд не е опасно за живота и сложил случая в графата с най-малка спешност, въпреки че чувал „Помощ, помощ” в слушалката.

Така парамедиците пристигнали след 1 час и 40 минути и намерили човека издъхнал. В ръката си той държал химикалка и лист хартия, на който пишело: „Обичам те Рита, обичам те Деб. От татко“.

Оказало се, че докато чака линейката 74-годишният мъж разбрал, че това са последните мигове от живота му. Затова решил да си вземе последно „сбогом“ с двете си дъщери.

Съдебният лекар Андрю Рибело, който направил аутопсията на тялото, обяснява пред „Метро“, че човекът е можел да бъде спасен, ако линейката е била пристигнала по-бързо.

Медикът недоумява защо диспечерът не е реагирал по-адекватно, след като Роланд Воланте му е казал, че страда от сърдечна недостатъчност.

Ирен Уелдън, управителката на частната компания, чийто линейки обслужват областта, обяснява че диспечерът не знаел, че човекът отсреща има болно сърце, иначе е щял незабавно да го сложи в приоритетните случаи. Уелдън добавя, че същата вечер се е чествал празникът Bonfire Night (нощ, в която всички изстрелват фойерверки – б.а.) и телефоните звънели непрекъснато.

„Баща ми е написал тази прощална бележка, докато е чакал линейката. Откакто почина, всичко, което правя, е да дишам и да спя. Не мога да продължа напред“, казва Рита, дъщерята на Роналд.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.