Избират ректор на академията в Свищов на 8 февруари

Сагата с избор на легитимно академично ръководство на Стопанската академия "Д. А. Ценов" в Свищов ще приключи скоро. За 8 февруари е насрочено провеждането на Общо събрание, на което ще бъдат издигнати кандидатурите. Засега са известни двама преподаватели, които ще се състезават за поста. Това са проф. Андрей Захариев и доц. Иван Марчевски.

До добрата развръзка се стигна след като ВАС отмени определение на Административния съд във Велико Търново, с което бе стопирано насроченото през ноември миналата година Общо събрание. Подготовката за избори тогава бе проведена от служебния ректор проф. Иван Върбанов, но процедурата бе атакувана в съда от проф. Теодора Димитрова.

Тя пък бе провъзгласена за ректор на 28 май миналата година. До патовата ситуация се стигна, след като изборът й бе оспорен в съда заради допуснати нарушения при провеждане на Общото събрание. Затова бяха назначени двама служебни ректори от министъра на образованието проф. Тодор Танев. Само преди дни обаче Общото събрание, което гласува за проф. Димитрова, се саморазпусна. Предстои д бъде насрочен и проведен нов вот за академично ръководство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование