Момиче почина в гимназия в Димитровград Трагичният инцидент е станал в част по физическо

Михаил Касабов – президент до конгрес

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му „Ролекс“

Изоставиха бебе в поликлиниката в Петрич

Енергийният министър инспектира нова инфраструктура за стъкларските заводи в Търговище

Експлозия в джамия в Афганистан уби най-малко 28 души и рани десетки

Димитър Радев: Решението за еврото е стратегическо, а не конюнктурно

Камери спряха грабежите в Слънчев бряг Над 300 покриват 80% от територията на най-големия курорт у нас

Япония премахна забраната за внос на българско пилешко

БНБ пуска нова банкнота от 50 лева с нови защитни елементи Влиза в обращение от 1 ноември тази година

Вицепрезидентът Йотова: Ролята на Съда в Страсбург е динамична и продължава да нараства

Глобяват концесионер за неизвозен боклук в Русе

1000 лв. глоба ще отнесе концесионерът за сметосъбиране и поддържане на обществената хигиена в Русе заради препълнени контейнери и кошчета, съобщиха от общинската управа. От фирма „Нелсен-Чистота“ АД обясняват ненавреме извозения боклук с падналия сняг и неразчистените улици в крайдунавския град.

М.г. „Титан-АС“ спечели с 93 точки обществената поръчка чрез „Нелсен-Чистота“ АД. 90% от старозагорското дружество е собственост на „Титан интернешънъл холдинг“ на Димитър Борисов и Иво Иванов, който е и управител на „Нелсен-Чистота“.

Концесионерът си осигурява по 2 443 663 лв. годишно или 12 218 315 лв. с ДДС за целия 5-годишен период. Още с предишния си договор Титан-АС е задължен да постави за своя сметка GPS устройства на всички автомобили, а общината да изгради контролен център за обслужване на машините. Други изисквания към фирмата са да подменя контейнерите и съдовете за смет.

Боклука в крайдунавския град си делят 5 фирми по райони. Концесионерът събира и извозва битови отпадъци от града, кварталите ДЗС, Образцов чифлик и село Долно Абланово. „Астон сервиз“ ООД, РПС – Русе Пъблик Сървисиз ЕООД и Мели ЕООД обслужват крайните квартали и селата в общината. „Екопак България“ пък се грижи за разделно събиране на отпадъци от опаковки.

Снимка авторът

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.