Глобяват концесионер за неизвозен боклук в Русе

1000 лв. глоба ще отнесе концесионерът за сметосъбиране и поддържане на обществената хигиена в Русе заради препълнени контейнери и кошчета, съобщиха от общинската управа. От фирма "Нелсен-Чистота" АД обясняват ненавреме извозения боклук с падналия сняг и неразчистените улици в крайдунавския град.

М.г. "Титан-АС" спечели с 93 точки обществената поръчка чрез "Нелсен-Чистота" АД. 90% от старозагорското дружество е собственост на "Титан интернешънъл холдинг" на Димитър Борисов и Иво Иванов, който е и управител на "Нелсен-Чистота".

Концесионерът си осигурява по 2 443 663 лв. годишно или 12 218 315 лв. с ДДС за целия 5-годишен период. Още с предишния си договор Титан-АС е задължен да постави за своя сметка GPS устройства на всички автомобили, а общината да изгради контролен център за обслужване на машините. Други изисквания към фирмата са да подменя контейнерите и съдовете за смет.

Боклука в крайдунавския град си делят 5 фирми по райони. Концесионерът събира и извозва битови отпадъци от града, кварталите ДЗС, Образцов чифлик и село Долно Абланово. "Астон сервиз" ООД, РПС - Русе Пъблик Сървисиз ЕООД и Мели ЕООД обслужват крайните квартали и селата в общината. "Екопак България" пък се грижи за разделно събиране на отпадъци от опаковки.

Снимка авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони