Проверяват за опасни свлачища и срутища тепетата в Пловдив

Три мобилни екипа от по трима експерти тръгват от 1 февруари на ежедневни проверки за опасни свлачища и срутища на тепетата в Пловдив, които се очаква, че може да се активират покрай обилното топене на падналия сняг.

Мобилните екипи са сформирани със заповед на новия кмет на 85-хилядния район "Централен" Георги Стаменов и ще огледат всички потенциално опасни места на Бунарджика (Хълма на младежта), Джендем тепе (Младежкия хълм), Сахат тепе и Небет тепе, за да не се стигне до евентуални злополуки със сериозни материални и дори човешки жертви.

По чудо със смъртта през миналата година се разминаха живеещите на ул. "Рилски метох" под Античния театър, след като през февруари 2015 г. в дворовете им се изсипаха огромни скални блокове, отчупили се от подпорната стена на оградата на един от факултетите на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". След проливни дъждове пък се активира и срутище от западната страна на Бунарджика в района на ул. "Поп Харитон".

Освен за потенциални свлачища и срутища експертите от мобилните групи ще проверяват състоянието на улиците и тротоарите за новопоявили се огромни кратери и дупки, за да се предприемат спешни мерки за запълването им, както и за опасни и изсъхнали дървета по улиците и парковете в район "Централен".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони