Дневен хороскоп на Алена за сряда, 16.10.2019

На 16 октомври 2019 да почерпят

Кървавите сълзи на Арлекин „Жокер“ е чудовищен и талантлив филмов калейдоскоп, в който въобще няма морал

7 души загинаха, след като хеликоптер се разби в Афганистан

Тръмп поиска край на офанзивата в Сирия (обзор) Вашингтон обяви наказателни тарифи за Анкара

Красимир Балъков: Поднасям своите извинения на английските футболисти

Шефът на съдиите и още четирима от БФС задържани за разпит

Сделки за милиарди сключиха Москва и Рияд Най-важното споразумение - за стабилизиране на цените на петрола

Пациент сам си избра сърдечната клапа Екип на проф. Иво Петров направи първата имплантация на MyVal

Убиецът Полфрийман излeзe от изолатора в Бусманци (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 16 октомври 2019

Защо чакахме досега?

Джок Полфрийман напусна центъра в Бусманци

20 млн. евро са нужни за повече чартъри

Петима пияни шофьори хванаха за една нощ в Сливен

Учителка се задуши от цигара

Учителката по физика Теодора Божилова /42 г./, помощник директор на СОУ „Цанко Церковски“ в шуменската община Никола Козлево, беше открита задушена в дома си в събота сутринта. Най-вероятно незагасена цигара е станала причина за смъртта. Жилището на преподавателката на първия етаж в жк. „Младост“4 било адски задимено, когато пожарникарите влезли вътре леглото горяло.

На трагедията пръв се натъкнал колегата на Божилова, директорът на школото Катилиян Костадинов. Двамата имали уговорка да се чуят рано сутринта по телефона, защото предстояла олимпиада „Знам и мога“ в училището. Помощник директорката отговаряла за мероприятието, но не отговорила на позвъняванията. Костадинов отишъл да почука на прозореца, защото апартаментът бил на първия етаж. Още отвън забелязал, че зад пердетата се стеле дим. Веднага потърсил помощ на тел.112. Било фатално късно. Заварили учителката мъртва в леглото си. Обгаряния имало около възглавницата и главата й. Затова първоначалните предположения са за задушаване от цигара. Ще се търси и друга причина в ел.уред или в печката на дърва, която била близо до леглото. Експертиза ще докаже откъде завивките и дюшегът са започнали да тлеят. Предстои аутопсия от съдебен лекар.

Божилова преподава в училището от 20 г. В събота ужасяващата новина се разнесла светкавично из малкото населено място. „Учениците и колегите й са потресени. Обаждат се да питат истина ли е случилото се“, каза Костадинов. Учителката живеела сама в апартамента.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.