В японска класация Копривщица е сред 30-те най-красиви кътчета в Европа

Копривщица е сред 30-те най-красиви градове в Европа според класация на Японската асоциация на пътните агенти (JATA). Те са били изправени пред предизвикателството да определят 30-те най-красиви населени места на Стария континент пред JATA, която иска да популяризира пътуването до атрактивни малки кътчета в Европа, съобщава БГНЕС.

Първоначално компаниите членки на JATA – смесица от туристически представителства в Европа, туроператори и авиолинии – изиграли ролята на съдии при отсяване на 41 места от 28 държави. В крайна сметка комисия определи 30-те най-красиви, които отговарят на критериите, включително и този да не присъстват в японските медии и да не са пренаселени от туристи.

Целта на конкурса е била създаване на по-голямо разнообразие от дестинации от цяла Европа и туристически атракции за японските туристи. Британският в. „Телеграф“ припомня в публикация за 30-те най-красиви кътчета в Европа, че през декември 2013 г. закупилият къща в България Робърт Нурдън е написал до вестника впечатленията си от страната ни, като за Копривщица той казва: „Оттук през 1876 г. започва борбата за независимост от „турско робство“, а днес българите признават важното място на града в историята си“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.