Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Мъж и жена са арестувани във връзка с инцидента с откраднатата линейка в Осло

Румъния не е изпълнила допълнителните препоръки от доклада от 2018 г., посочва Европейската комисия

Пуснаха от ареста майката, която изостави бебето си пред болница в Петрич

ЕК: Хърватия е изпълнила условията за присъединяване към Шенген

500 млн. лв. повече за здраве

Филип Морис пуска на българския пазар IQOS 3 DUO

Обявиха за незаконна скандална бериера пред дупнишка болница

Бариерата, сложена на входа на частната болница „Св. Иван Рилски“ в Дупница и „останала в сила и действие“ месец-два зимата м.г., е поставена неправомерно, произнесе се почти година по-късно административният съд в Кюстендил. Срещу „техническото средство“, зад което вече се плаща такса от 2 лева за час паркиране, скочи цяла Дупница. Изненадващо местният минипарламент на 27 март м.г. гласува със „за“ поставянето й.

Кметът на общината Методи Чимев глоби тогава здравното заведение с 300 лева за въведената такса паркиране, несъгласувана с НАП. Областният шеф Виктор Янев пък върна решението на съвета за прегласуване. Накрая прокуратурата внесе протест в съда. Улицата е публична общинска собственост, представлява път по смисъла на Закона за движение по пътищата, чието ползване не може да бъде ограничено с регулиране на достъпа до него“, мотивират отмененото решение на общинския съвет в Дупница съдиите.

Управителят на болницата д-р Ени Лефтеров, който по това време беше общински съветник, поясни, че са поставили бариерата заради въвеждане на по-добър ред на влизащите и престояващите в двора и района на болницата автомобили. До 15 минути престой е безплатно. Без бариерата в двора влизат всякакви коли. Това затруднявало линейките, служебните коли и колите на затвора в Бобов дол, които карат за лечение затворници и при спешни случаи с мъже по килиите. Бариетата вече е махната, таксата за паркиране обаче е в сила, казват пациенти на здравното заведение.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.