Кунева спешно при премиера за новия министерски пост

Вицепремиерът Меглена Кунева има среща с премиера Бойко Борисов, съобщи самата тя по БНР. Едва след нея Кунева ще коментира номинацията, която получи от Реформаторския блок за нов министър на образованието.

„Така че аз имам надежда да се изясни въпросът с премиера. Имам среща с министър-председателя, ще го информирам, разбира се, и за подготовката за антикорупционния закон. И ако има воля и желание в тази посока, ще вървим напред, но на този етап не мога нищо повече да кажа", заяви вицепремиерът.

Смяната на шефа на просветното ведомство се наложи, след като преди дни премиерът Борисов поиска оставката на проф. Тодор Танев заради скандала с промяната на учените планове.
Министър-председателят настоя реформаторите да издигнат нова кандидатура за поста, тъй като според коалиционното споразумение министърът на образованието трябва да е от квотата на РБ.
Ако кандидатурата на Кунева бъде одобрена, тя ще е осмият министър на образованието за последните седем години. Трябва да бъде подменен и целият екип на Тодор Танев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика