Хванаха 34 нелегални имигранти край Елхово

34 нелегални имигранти хванаха граничните полицаи на територията на РДГП-Елхово снощи, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Към 23.00 часа граничен полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново опитал да спре за проверка два автомобила в землището на село Габър, община Созопол. Шофьорите обаче не спрели, а подкарали към село Зидарово. При опита за бягство единият от автомобилите, „Опел“, излязъл от платното и блокирал в разораната нива.

Шофьорът и спътникът му избягали от местопроизшествието и направили опит да се укрият в близката гора. Граничните полицаи намерили в опела 8 чужди граждани без документи за самоличност, по техни данни афганистанци.
След издирване 30-годишният шофьор и 25-годишният му помагач, и двамата от София, са открити и задържани. Граничните полицаи уведомили колегите си от полицията в Бургас, които в 23.30 часа задържали на входа на областния град втория автомобил, BMV, с други 5 чужденци без документи, представящи се за афганистанци. Задържан е и шофьорът, 26-годишен мъж от Монтана.

Вчера гранични полицаи от ГПУ-Болярово са задържали в землището на с. Воден двама мъже от близките села. Те водели 9 чужденци без документи, представящи се за иракски граждани. С постановление на районната прокуратура водачите на групата са задържани за 72 часа в следствения арест в Елхово.
Служители на ГПУ-Средец установили вчера в землището на с. Горно Ябълково трима мъже от Бургаска област, водещи 12 нелегални имигранти без документи. Чужденците заявили, че са иракски граждани. Заедно с водачите те са задържани в ГПУ-Средец. Тази сутрин е задържан още един мъж от региона, съпричастен към случая. Образувано е бързо производство в ГПУ-Средец.
Задържаните нелегални имигранти и в трите случая ще бъдат предадени на Разпределителния център в Елхово.

Коментари

Задължително поле