Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Общинари не се съгласиха на 50 лева заплата

Общинските съветници в Сапарева баня отхвърлиха предложение на техен колега от местна коалиция да намалят заплатата си от 400 на 50 лева и така да помагат на бюджета, съобщиха от администрацията. Само 4-ма гласували със „за“, останалите 9 се „въздържали“. Мотивът на несъгласните е формален – докладната записка с предложението не била обсъждана в бюджетната комисия. Предложението ще влезе за разглеждане на следващ етап – неясно кога.

В Трекляно пък, чието население вече е под 500 жители в 19 села, кметът Радко Петрунов предложил месечното възнаграждение на 11-те съветника да не е 70% от средната брутна заплата за администрацията, както досега, а 55%. Но и това не е прието с „измъкването“ предложението да влезе за обсъждане с новия бюджет на общината, което ще стане на заседание в средата на февруари т.г. Така в треклянския минипарламент продължават да взимат по 370-380 лева – чисти.

Въобще не мина и идеята на кмета на Кюстендил Петър Паунов /Дясна коалиция/, внесена още преди Нова година, съветниците да взимат заплата от 1 стотинка. „За“ бяха само 17 от общо 37 съветника, дори самата кметска коалиция от 19 съветника не я подкрепи изцяло. Мотивът за отхвърлянето беше, че предложението не е издържано откъм критериите на НАП и НОИ. Оказва се, че съветниците са в трудови правоотношения – 60 % за работодателя, 40 % за служителя. Ако получават по 1 стотинка възнаграждение, ще се наложи съветниците да довнасят осигуровки в края на годината и подлежат на данъчна ревизия, поясниха финансисти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.