Бивши и настоящи ученици изпратиха учителката си Теодора, загинала при пожар

Учителката по физика Теодора Божилова, която загина нелепо от задушаване в жилището си в община Никола Козлево, беше погребана в неделя. Както "Труд" писа, тя беше открита мъртва в силно задименото си жилище. Аутопсия е показала, че Божилова се е задушила от въглероден окис, отделен при тлеенето на завивките и дюшека в леглото си. Най-вероятно незагасена цигара е причината да се стигне до там.

Назначена е пожаро-техническа експертиза, която ще се произнесе за точния първоизточник на инцидента. Жената е получила послесмъртни обгаряния по тялото.

В неделя стотици се стекоха за последно сбогом на гробището в град Каспичан, откъдето са близките на Божилова. Много настоящи ученици, както и бивши, на които Божилова е била класен ръководител до 2004 г., я изпратиха. Кметът на община Никола Козлево Ешреф Реджеб осигурил два автобуса, за да пътуват местните хора до Каспичан. Освен преподавател в СОУ "Цанко Церковски" в Никола Козлево, в последните години починалата е била и помощник директор, и много уважаван човек в малкото населено място.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони