Разкриха схема за регистрация на коли с фалшиви документи в Търново

Криминалисти от Велико Търново разкриха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи. Извършителите Димитър Димитров /41 г/ от Вятово и 21-годишният му съучастник въртели далаверите с покупко-продажбата на возила чрез открадната самоличност и данните на фирмите на мъж от Русе.
Така двамата съдружници успели да регистрират общо 27 коли в Плевен и Русе. Автотърговците съставяли неистински договори за сделките на името на фирмите „Стройинвест” и „Реал Груп България”.
Междувременно обаче собственикът Васил Цанков, който дори и не подозирал за злодеянието, починал на 10 януари тази година. Мошениците обаче така се били увлекли в престъпните игри, че седмица след смъртта му решили да регистрират поредна кола във Велико Търново.

На 18 януари извършителите обаче били арестувани след като се появили с фалшивите документи в КАТ в старата столица. В договора за покупко-продажба като продавач на Опел „Астра” фигурирал Васил Цанков. При справка с информационния масив, служителите засекли, че участникът в сделката не е сред живите.

Документното престъпление се разследва от служители на ОДМВР във Велико Търново. Димитър Димитров е известен на полицията и осъждан, а по-младият му съучастник от Русе се оказал с чисто съдебно минало.
По случая е образувано досъдебно производство по чл.316 от НК за използване на документ с невярно съдържание. Двамата мъже са задържани за 24 часа. Работата по случая продължава под ръководството на Районната прокуратура във Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони