Ерик Рубин: Казусът с българските граждани, за които се иска екстрадиция, трябва да бъде решен между правосъдните министерства на САЩ и България

КЕВР може да спре сделката с ЧЕЗ (обзор) Регулаторът решава при продажба на над 20% от капитала на енергийно дружество

Мъж крие 3 години трупа на майка си Засега е обвинен само за измама

Бомбичка разби камера на КАТ Самоделката е от миниум и бронз

1200 деца нарисуваха рицаря в себе си

Откраднатата от Пловдив линейка беше открита пред софийската болница “Св. Анна”

Ген. Боцев: Държим колкото може по-бързо правителството да сключи договора за нов изтребител

Съдът остави в ареста всички от кметската завера в “Младост” Прокуратурата потвърди за четвърти задържан в началото на акцията. Не е свидетел, но е в СРС-тата

Дядо отиде до магазина и изчезна

Задържаха под стража двама дилъри, спипани с хероин и амфетамини

РИОСВ-Бургас отряза зелените за „Иракли“: Съдът се произнесе, няма законово основание за спиране на строителството

Общинската дирекция “Превенции” провежда юбилейна кампания “Не шофирай, ако си пил” Всеки абитуриент - с бележник за разумно поведение на пътя

Братя Юзеирови с условни присъди за партия ОТОМАН

Изтребители и военни командоси със зрелищна демонстрация в Граф Игнатиево (СНИМКИ)

Повреден колектор замърсява река Екренска

Вносните цигари започнаха да поскъпват

Няколко седмици след като най-големият производител на цигари у нас – „Булгартабак“, започна да увеличава цените на цигарите, западните марки също поскъпнаха.

В регистъра на тютюневите изделия към Министерството на финансите вече е вписана нова цена на луксозната марка „Парламен“, която поскъпва от 6 лв. на 6,50 лв. за кутия. Повишават се също цените на „Мор“ и „Бенсън енд Хъджис“ на 6,20 лева. Досега „Мор“ струваше 5,60 лева.

По-скъпо ще се продават цигарите L&M – 4,70 лева, вместо 4,50 лева. Увеличение има и при LD и „Уинстън“ . Цената на дългите разновидности „Уинстън“ вече ще бъде 4,80 лева, а малките опаковки по 10 броя ще се продават срещу 2,50 лева.

Без промяна засега остават цените на най-продаваните чужди марки – гръцката „Карелия“ и международната „Марлборо“.

Цигарите на стари цени ще се продават до изчерпване на количествата в търговската мрежа. Поскъпването е заради влизането в сила на нови, по-високи ставки на акцизите от 1 януари. Очаква се те да доведат до по-голямо увеличение при скъпите вносни марки.

Като мотив от Министерството на финансите изтъкнаха, че по този начин защитават местните производители. Увеличението на акцизните ставки ще продължи до 2018 г., докато се достигнат минималните прагове в Европейския съюз. Общо се очаква цените на цигарите да скочат с между 30 и 50% в този период.

От април всички компании ще трябва да започнат да произвеждат тютюневи изделия в нови кутии заради променени европейски изисквания. Върху опаковките ще има не само стряскащи надписи, но и снимки на различни заболявания, които ще заемат до 65% от кутиите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.