Родители без дом сключиха брак

Останалите без покрив Митко и Ангелина, които живеят в приюта за бездомни хора в Бургас, са сключили брак. Това съобщи пред Труд управителката на социалното заведение Димитринка Колева. Историята на двамата влюбени развълнува всички още в началото на годината, когато стана ясно, че им се е родило дете- малкият Никола. Две- три седмици го гледали в приюта, после го дали в Дом "Майка и дете", защото няма къде да го отглеждат.

Младите майка и татко се запознали преди година тъкмо тук, при хората на Димитринка Колева. Ангелина е от Несебър, израстнала е по социалните домове, а Митко е от Бургас, завършил е Механотехникума. Майка му държала две заведения, но фалирали, а апартаментът на семейството бил ипотекиран заради голям заем. Така останал без свой дом.

Новата година обаче започва щастливо за новото семейство. Двамата подписали брак преди броени дни, свидетел им станала Димитринка Колева, шефката на дома. До седмица ще се нанесат и в общинско жилище - в комплекс "Меден рудник". Сега си търсят обзавеждане- мебели и бойлер. Първо обаче ще оправят детската стая, защото са подали документи в Агенцията за закрила на детето- да им върнат Никола. Експертите на Агенцията трябва да направят оглед и да се убедят, че младите родители вече са стъпили на краката си и могат да гледат бебето в добри условия. Родителите имат кошарка и дрешки, много хора са се обадили и са донесли дарения, след като историята им излезе наяве. Бащата Митко вече работи в общинско предприятие и е много горд. С Ангелина чакат с нетърпение да заживеят истински нормален живот с детето си, коментират социалните работници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони