Порнография с малолетни във „Фейсбук“

Порнография с предизвикателно разсъблечени малолетни и непълнолетни девойки от Хасково и региона лее страница от „Фейскбук“. Тя е озаглавена „Коврите на Хасково“, има и такава за Димитровград. На тинейджърски жаргон „коври“ означавало „к…ви.

На показ са изложени фотоси на момичета от 12 до 16 г. по бански или почти без бельо в предизвикателни пози. Не липсват снимки и на по-възрастни каки на по 17 и 18 години. Администраторите на страницата приканват да се пращат фотографии, като анонимността е гарантирана. Впоследствие на профила обаче се пояснява, кое девойче от къде е, на колко години е и как се казва.

Част от разголените снимки са качени със знанието на самите момичета. Други били разпратени от бивши гаджета. Това ставало когато някоя девойка е имала приятел, пращала му е свои разголени фотоси в лични съобщения, но после късат, а за да си отмъсти, изоставеният препраща към страницата във „Фейсбук“. На стената са публикувани и порнографски диалози между девойки, младежи и мъже, писани на лични съобщения. „Как мога да се свържа с тая?“; „Някой може ли да ми каже как да я открия?“; „Колко взима тази“, са част от „най-невинните“ комуникации.
Подобна е друга страница в социалната мрежа, наречена „Курволяка Хасково и областта“. Разликата е в това, че тук присъстват снимки на малко по-големи момичета, които може и да имат 18 години.

След питане на „Труд“ от прокуратурата коментираха, че ще проверят случая и ако съществуват данни за нещо нередно, ще се самосезират.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.