2 г. затвор за търновец откраднал автомобил

Районният съд във Велико Търново постанови 2 г затвор при строг режим за 52-годишен мъж, който откраднал лек автомобил .Делото е разгледано по съкратено съдебно следствие, при което подсъдимия се е признал за виновен и приема изцяло за верни фактите изложени в обвинителния акт. На Ангел В. е наложено наказание за това, че на 5 март миналата година във Велико Търново, противозаконно отнел Рено „Меган Сценик” на стойност 3097 лв.

Ангел В. се обадил по телефона на пострадалата, във връзка с обява за продажба на лек автомобил. Обяснил, че иска да види возилото. Уговорили се огледа да стане на следващия ден. Жената била ангажирана и изпратила на срещата свой роднина. Обвиняемият се представил с името Делян и обяснил, че работи към пощата, командирован е в старата столица, но неговия автомобил се счупил и спешно търси да купи друг. Двамата мъже потеглили с реното, за да може „купувача“ да го изпробва. Ангел харесал колата и поискал да я купи, след което отишли при собственичката и уговорили сделката да стане за 3700 лв още същия ден. На път за нотариуса, близкият на пострадала слязъл да вземе документи от дома си. Вместо да го изчака, обвиняемият изчезнал с чуждата колата.


Ангел В. е осъждан многократно. В момента изтърпява наказание от 4 г в затвора във Враца. Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Окръжен съд Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони