Димитър Кумчев грабна за 14-и път баша на пехливанските борби в Асеновград

Станимашкият Херкулес Димитър Кумчев грабна за 14-и път баша на пехливанските борби в родния си Асеновград, след като спечели финала за 98-килограмовия породист коч срещу дългогодишния си съотборник в националния отбор Мирослав Гешев.

Освен с ваклестия овен на рамо Митко Кумчев си тръгна и с 20-литрова туба със станимашки мавруд и 300 лв. от наградния фонд, докато достойният му опонент на финала се задоволи с утешителна награда от 150 лв. и 20 литра червено вино. "Много съм щастлив, че пак зарадвах съгражданите си и спечелих баша", заяви щастливият шампион, който в последните години само веднъж се размина с баша, тъй като се възстановяваше след операция в Германия.

Кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов обяви, че от 2017 г. традиционните пехливански борби ще бъдат с международно участие и ще бъдат поканени състезатели от побратимените градове от Русия, Турция, Гърция и други държави. В тазгодишното издание участие взеха над 50 пехливани, като сред тях имаше и една жена, ама тя спечели титлата без борба, тъй като така и втора дама не се престраши да излезе на тепиха срещу нея.

Коментари

Задължително поле