ЦСКА загуби от тима на Хичо

ЦСКА загуби първата си контрола на гръцка земя. "Червените" паднаха с 0:1 от елитния "Ксанти", където играе Николай Димитров-Хичо. Гърците бяха основно с резерви, тъй като предния ден спечелиха с 2:0 срещу "Ираклис", когато българинът влезе като резерва за четвърт час.

Навършващият в сряда 40 години вратар Стоян Колев се завърна като титуляр на вратата на ЦСКА. И има големи шансове да я пази до края на сезона. Причината е, че отново младият Анатоли Господинов се представи неубедително в първия мач - 4:2 над "Олександрия" (Украйна), игран на турска земя. Феновете на "червените" също предпочитат да виждат ветерана, който е изключително стабилен за разлика от по-младия си конкурент.

Още в 35-ата минута на контролата в Гърция съперникът на ЦСКА трябваше да остане с човек по-малко. Грък направи грубо нарушение срещу Семир Аяс и получи червен картон. Според предварително споразумение двата отбора решиха, че при подобна ситуация виновникът ще бъде сменен. Малко след това груба грешка в защитата на ЦСКА доведе до попадението на "Ксанти". С глава се разписа Паркаш.

Загубата от "Ксанти" е едва втората за ЦСКА във всички мачове след излизането на отбора от професионалния футбол. Тимът загуби с 0:1 от "Спартак" (Плевен) в своя първи двубой в Тетевен през миналото лято. До края на лагера в Гърция "червените" ще имат още 3 приятелски мача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ