Андрей Райчев: Борбата е за марката на Реформаторския блок

„Води се остра подводна политическа борба. Тук сражението е за марката. Кой е Реформаторският блок? Те от месеци отчетливо имат резлична политика. И те са фундаментално различни. Ако Кънев набере 30 000 гласа наесен, на президентските избори, това означава, че той е Реформаторският блок. Той е възстановил себе си. Печели битката за синята идея. Ако спечели класическите 100 000 гласа на Иван Костов, всъщност всичко това е провал”, заяви пред Нова тв социологът Андрей Райчев по повод оставките в образованието.

По думите му Меглена Кунева има обратните виждания – че трябва да се долепят до ГЕРБ, да участват в управлението, да реализират част от идеите си и да си чакат момента, в който ще приспят ГЕРБ.

Според Райчев хората както в България, така и в чужбина се насочва към друг тип лидери.

Относно оставката на проф. Тодор Танев от поста образователен министър Райчев каза: „Танев прекали. От него се запомниха само гафовете. Откъм обществен имидж, той постоянно бъркаше”.

„Няма как да бъде наречена „конспирация” проверка на ДАНС. Това нещо очевидно се е случвало”, заяви в „Здравей, България” Арман Бабикян, PR експерт. Коментарът му бе по повод отнения допуск до класифицирана информация на шефа на политическия кабинет на министъра.

„Този допуск е отнет преди два месеца поради съмнения за връзки с външни на страната и на националните ни интереси сили”, добави Арман Бабикян.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика