Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Искат такса „водомер” Предстои обсъждане на идеята

Българи в Англия купуват жилища у нас заради Брекзит Брокери им продават по два-три имота наведнъж

Прогнозират по-висок икономически ръст Вдигането на заплатите има най-голяма роля за добрите резултати

Откриха невзривен боеприпас в столичния квартал „Левски“

Ердоган: Турция няма да спре да изкоренява терористичните организации в Сирия

Трима братя са сред пострадалите при катастрофата с диво прасе в Бургаско

Председателят на ВКС плаши колегите си с дисциплинарки, ако не решат правилно делото Полфрийман Лозан Панов си позволи да притиска върховните съдии Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова "максимално да съкратят срока си за произнасяне" за свободата на австралиеца

Привлякоха като обвиняема жената, задържана за убийството в Костенец

Каракачанов: Във ВВС тече активен процес на поддръжка и модернизация на наличната техника

Жертвите на „Хагибис“ са вече 56

Пътешествие до три дестилерии в Шотландия ще спечели посетител на Уиски Фест София 2019

Комисар Мария Габриел: Университетите имат ключова роля за запазването на Европа като световен лидер в науката

Книга за Живков изчезна за ден от щандовете

Европейците спират месото, минават на масло и сирене

Гражданите на Европейския съюз ядат все по-малко месо и тази тенденция ще се запази, съобщи Тасос Ханиотис, който отговаря за икономическите анализи, оценките и прогнозите в ГД „Земеделие и развитие на селските райони“ на Европейската комисия. За сметка на това се очаква в следващите години консумацията на масло, сирене и сметана.

Една от причините е становището на Световната здравна организация, която обяви че храненето с червено месо и колбаси увеличава риска от развитие на рак на дебелото черво. Производителите на месо от своя страна разкритикуваха откритията, обявявайки ги за неверни.

Данните на ЕК показват и че европейците ядат все по-малко говеждо и телешко месо. Прогнозите са, че до 2025 година ще има 4% намаление в производството на говеждо и телешко месо, а износът ще се свие с 35%.

В световен мащаб обаче се очаква повишаване на консумацията. Затова според експертите на ЕК износът на свинско до 2025 година ще се нарасне с 26%.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.