Влак е ударил лек автомобил на прелез в междугарието Крумово – Асеновград Има пострадали

Какво ставаш, когато не те бива в нищо?

Шарън Стоун в нова секс офанзива Актрисата пресъздаде и прочутата сцена от „Първичен инстинкт”

Павлин и екипажът му постигнаха нов рекорд на ветрила

Александър Андреев, ЦИК: Няма информация за тежки нарушения на изборите в София

Забраняват риболова в част от язовирите

Тръмп отлага налагането на мита на автомобилите от Европа

Ево Моралес получи политическо убежище в Мексико

Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна, пред „Труд“: Синдромът “СДС” мачка структурите на БСП Липсата на социалистите в местната власт може да се превърне в проблем на България

Лидер на „Ислямски джихад“ е убит при израелски прицелен удар в Газа

Днес е първото заседание на Столичния общински съвет след местните избори

Заловиха камион, натоварен с 82-ма мигранти в Турция

Парламентът ще разгледа бюджетите на ДОО и НЗОК за 2020 г.

Съдът иска пари от жалбоподателите, пожелали повторно броене на бюлетините в Сливен

На 12 ноември 2019 да почерпят

Рекетьори от аферата „Щастливото бебе“ влизат в затвора

Двама рекетьори от т.нар. афера „Щастливото бебе“ в Русе влизат в затвора. Великотърновският апелативен съд /ВТАС/ даде по 5 г. лишаване от свобода при първоначален общ режим на бившия обшинар и кандидат-депутат на партия „България без цензура“ във Варна от последните парламентарни избори Ивайло Костов /32 г./ и русенския бизнесмен Камен Георгиев /60 г./.

До ефективните им присъди се стигна, след като Върховният касационен съд /ВКС/ върна делото за ново разглеждане. Указанията бяха ВТАС да преразгледа 3-годишните условни присъди на изнудвачите.

По приключилото дело преди 2 г. окръжният съд в Русе даде общо 16 г. затвор условно и 31 000 лв. глоби за рекет и измама на търговеца Петър Петров. Прокуратурата протестира условните присъди от 2,6 до 3 г. затвор на четирима съучастници в изнудването на местния представител на веригата магазини за бебешки стоки „Щастливото бебе“.

Великотърновската апелативна прокуратура обаче не поддържа протеста пред ВКС. Така освен Ивайло Костов и Камен Георгиев, с по 2,6 г. затвор условно се разминават и помагачите им Георги Нейчев /26 г./ от Варна и Иилян Богданов /26 г./ от Шумен. ВКС не отменя техните наказания, както и на Десисилава Иванова /31 г./ и екстрасенса Божидар Караджов /31 г./.

Изнудвачите са задържани при полицейската акция през февруари 2012 г. Те изнудили бизнесмена да им даде 200 000 лв., за да го отърват от мнимо дело за пране на пари на Комисията за конфискация на престъпно имущество. После му поискали още 60 000 евро и Петър Петров се оплакал на адвокатката си, която алармирала полицията.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.