Подпалиха вратата на брата на проф. Чирков

Неизвестни апаши са подпалили посред нощ входната врата на апартамента на пенсионер в Лом, съобщиха от полицията. Огнената атака е срещу дома на Дилян Чирков – брат на известния хирург проф. Александров Чирков. Пламъците обхванали вратата на жилището на 79 годишния Чирков един час преди полунощ в неделя.

Собствениците на апартамента подал сигнал на тел.112 и на мястото пристигнал екип от Противопожарната служба в крайдунавския град.Огнеборците бързо потушили пожара, вътрешната входна врата обаче е изгоряла, щети са нанесени и на входа на жилището.”Добре, че не бяхме заспали, жена ми Берта усети дима! Иначе можехме да изгорим. Нали сме живи и здрави!”, заяви бай Дилян.

Криминалисти са огледали местопроизшествието и разследват причините за огъня. Според пенсионера той не е получавал заплахи и закани. Негови познати го описват като кротък и почтен човек, който не се е забърквал в конфликти. Полицаи смятат, че апашите може да са объркали апартамента – в същия блок и вход живее и криминално проявен мъж. Подпалвачите се издирват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право