Пиян шофьор отнесе ел. стълб и спря тока в Русе

Пиян шофьор се натресе в електрически стълб и остави без ток района по ул. "Св. Димитър Басарбовски" в Русе. Катастрофата е станала в 6,23 ч. сутринта във вторник, съобщиха от полицията в крайдунавския град. 29-годишният Й.С. излязъл от платното вдясно с лекия си автомобил БМВ и оцелял по чудо.

При автопроизшествието е пострадал 47-годишният спътник на шофьора. Той е откаран с контузена глава в МБАЛ - Русе, където след оказанат му медицинска помощ е освободен.

Прекършеният бетонният стълб паднал на платното и затворил движението. Пробата с дрегер показала 0,78-промила алкохол в кръвта на водача.

Причините за инцидента според пътна полиция са несъобразената скорост и употребата на алкохол. Аварийни екипи на "Енерго-Про" са възстановили елзахранването.

Отнета книжка за 1 г. не плаши пияни шофьори в Русе. Районният съд вече задължително осъжда заловените водачи на минимум 1 г. без свидетелство за правоуправление при алкохол в кръвта до 1,2 промила. "Целта на уеднаквеното наказание е да се увеличи доверието в правораздаването", обясниха магистрати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право