Спасиха пенсионери, откъснати от снега във вила на 1280 метра надморска височина

Двойка възрастни хора са изведени успешно от вилата им край лесопарк "Родопи", в която били блокирани дни наред от дълбокия и непроходим сняг, съобщи кметът на Община Куклен Мария Белчева. Вилата на мъжа и жената в пенсионна възраст се намирала на 1280 метра надморска височина и до нея се стига само по горски път, който бил затрупан от снежните преспи.

Наложило се специална техника да пробива пътя до вилата им, след като наличните им провизии привършили и решили да подадат сигнал, че не могат да излязат навън заради дълбокия сняг. "Хората не живеят на основен път, а в постройка в самата гора. Те са добре и са изведени оттам, но бих препоръчала на граждани, които ще остават през зимния период във вилите си и когато знаят, че ще има снеговалеж, да уведомяват общината за намеренията си.

Така и за нас щеше да бъде по-лесно да проправим път, докато сме горе, а не допълнително да изпращаме екипи", коментира новата кметика на Куклен Мария Белчева (ПП Зелена партия).

Тя и екипът й се похвалиха, че са обезпечили снегопочистването не само в общинския град, но и в малките населени места като Гълъбово и Цар Калоян, където живеят предимно възрастни хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони