Кметът на Пловдив и шефът на полицията инспектираха Центъра на управление на трафика

Кметът на Пловдив Иван Тотев и шефът на Областна дирекция на МВР старши комисар Христо Разсолков инспектираха във вторник новоизградения Център за управление на трафика, намиращ се в бившия хотел на рапъра Ванко 1 на бул. "Шести септември".

Две видеостени - едната с картата на Пловдив, а другата, представляваща съвкупност от 15 екрана, показваха нагледно ситуацията в реално време на 15 възлови кръстовища по основните пътни артерии на града под тепетата. Вече са монтирани и компютри със специален софтуер, чрез който се контролира процеса на работа на камерите, като в момента се провеждат и обученията на служителите. Пред Тотев и Разсолков бе направена демонстрация как работи системата чрез ръчно управление на една от камерите на кръстовището на бул. "Васил Априлов" и "България", като тя бе завъртяна на 360° и показа трафика от всички посоки. Кметът и шефът на полицията се запознаха и с дейностите по въвеждане на маршрути в Центъра за управление на градския транспорт, намиращ се в съседство.

Общата стойност на Центъра за управление на трафика в Пловдив е 6 223 620 лева. В тази сума са включени светофарните уредби на 42 кръстовища, 8 пешеходни светофара и ремонт на тротоарите за осигуряване на достъпна среда на хората с увреждания. Новият център пък е част от проекта за модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в Пловдив за 40 889 885,91 лв. Пълната документация за завършването му бе предадена в МРРБ на 2 февруари в 9.30 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини