Стоянка Мутафова на 94: Малко са повечко, но по-добре, отколкото никакви

Една от най-обичаните български актриси – Стоянка Мутафова, навърши днес 94 години. И на тази възраст любимата актриса на няколко поколения не спира да играе и пътува. Рождения си ден легендата на театъра и киното посреща в Берлин, където тази вечер изигра „Госпожа Стихийно бедствие“.

„Аз благодаря на вас и на цяла България, която ни гледа. Да се надявам, че представлението довечера ще мине хубаво. Щастлива съм, все пак, че ги направих тези 94, макар че са малко повечко. Нищо, по-добре повечко, отколкото никакви“, казва Мутафова в специално видеообръщение за бТВ.

Тя се ражда в Царство България, кръщават я с две имена – Стояна-Мария. Баща ѝ е драматург в Народния театър. Сред най-добрите ѝ приятелки е била покойната Леда Милева, а сега – вечната певица Богдана Карадочева.

Мутафова е сред създателите на Сатиричния театър.

„Бих я описал като една безпределна лудост, която я прави изключително любопитна както за наблюдение, така и за работа“, казва проф. Здравко Митков.

Тя е една от интелектуалните актриси на българския театър. Все още говори немски и чешки, носи перли и твърди, че „сцената я зарежда и крепи“.

Коментари

Задължително поле