Актьори играят благотворително в Пловдив за онкоболна колежка

Актьорите от Театрална къща "7-те" ще играят 4 представления на пиесата "Добрият доктор" от Нийл Саймън по разкази на Антон П. Чехов като благотворителен жест към колежката си от Държавна опера - Пловдив Златка Алекснадрова, която е болна от рак и се нуждае от средства за операция в Германия.

Постановките ще са на 6 февруари от 19 часа в Камерната зала на Драматичен театър "Н.О.Масалитинов", на 13 февруари от 19 часа в бар-клуб "Мармалад", на 14 февруари от 11 часа в Градския дом на културата "Борис Христов" и на 15 февруари от 19 часа в Държавния куклен театър. Поканите за представленията са на цена 10 лв. и ще се продават в билетния център в Градския дом на културата в Пловдив.

"Апелираме към всички вас за подкрепа! Искрено се надяваме, че ще посетите нашите представления и ще подпомогнем всички ние тази кауза!", призовават актьорите от Театрална къща "7-те" и Сдружение за култура, изкуства и спорт "Немезида".

Колективът на Държавната опера в Пловдив също инициира вътрешна кампания за намиране на средства за дългогодишния свой перукер и гримьор Златка Александрова, която се нуждае от неотложна онкооперация, която не може да бъде извършена в България. С необходимото оборудване разполага клиника в германския град Щралзунд, но според офертата на "HELIOS Hanseklinikum Stralsund" са нужни 17 700 евро за операция и лечение през март 2016 г., а Златка Александрова и семейството й нямат финансова възможност да заплатят тази сума. За набиране на необходимите средства е открита дарителска сметка в лева, която служи единствено за директно разплащане с лечебното заведение в Германия:

РАЙФАЙЗЕНБАНК

BIC: RZBBBGSF

IBAN: BG71RZBB91551006699520

ЗЛАТКА ПЕТРОВА АЛЕКСАНДРОВА

Събраните средства от представленията ще бъдат преведени в тази банкова сметка, уверяват от Театрална къща "7-те". В благотворителната кауза са се включили Градският дом на културата, Държавният куклен театър, Драматичният театър и бар-клуб "Мармалад", които предоставят безплатно своите сцени за постановките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини