Братя Галеви притежавали законно 14 пистолета, пушки и карабини

14 броя късо огнестрелно оръжие притежавали законно Братя Галеви, стана ясно на  заседанието на окръжния съд в Кюстендил по процеса за отнемане на незаконно придобито имущество на бившите барети Пламен Галев и Ангел Христов-Геле.

В изготвената от вещи лица експертиза са изброени 4 пистолета "Глог 17 С", пистолети "Берета", два "Смит и Уестън", 1 "DAVIS", както и 3 гладкоцевни и нарезни карабини "Сайга", нарезни карабини "Хеклер и Кок" и "Тигър", ловна карабина "SLR" и др.

Най-скъпото им оръжие е 3500 лева - карабина "Хеклер и Кок". Посочени са и 100 патрона с различен калибър. Арсеналът на Братята е на обща стойност 18 387,50 лева, пише в заключението на експертите.

Посоченото въоръжение на Галеви обаче предизвика спорове в съдебната зала. Претенциите на защитата са, че във времето самите оръжия са били продавани, а с парите от тях са закупувани други, което не е попаднало в заключението на експертизата.

Едва четири от оръжията са закупени от физически лица. Важно е не само установяване за какви пари са си купували оръжието, а и какво са получавали в момента, в който те са продавали това оръжие", претендира зищитникът по делото Капка Гергинова. Затова беше поискана допълнителна експертиза.

Делото за отнемане на имуществото за 4 250 189 лева на Галеви върви четвърта година и страните по него не дават прогнози кога ще стигне до финална фаза и решение. От списъка за призоваваните свидетели вече е заличен бившият бос на "Локо" /София/ Николайчо Гигов, който имал финансови взаимодействия с Галеви - помогнал им в бизнеса с незначитени суми. Следващото заседание по процеса е насрочено за 18 април т.г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право