Обезвредиха съмнителен предмет на лондонска улица

Йозджан Дениз нае нова вила

Меркел: Имаме много работа до постигане на споразумение по дългосрочния бюджет на ЕС

Признаха си спонсори на Мая ДБГ си спомниха, че платили билбордовете на Манолова

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Нов случай на африканска чума при диво прасе в Ловешко

Оперираха мъжа, паднал във водопад в Беласица

Регулират цените на вносни лекарства Паралелният внос ощетява потребителите

Малина Крумова: 96% от катастрофите се дължат на грешки на водача

Нередовни пътници биха кондуктор в автобус в Пловдив

Съд обяви мини „Бобов дол“ в несъстоятелност Решението не е окончателно и може да се обжалва пред по-горна инстанция

Посланик Херо Мустафа се поклони пред Незнайния войн

Емигранти изпратиха на близките си 731 млн. евро

Цар и княз валидираха картичка Инициативата е на Румен Петков

Момиче почина в гимназия в Димитровград Трагичният инцидент е станал в час по физическо

Братя Галеви притежавали законно 14 пистолета, пушки и карабини

14 броя късо огнестрелно оръжие притежавали законно Братя Галеви, стана ясно на  заседанието на окръжния съд в Кюстендил по процеса за отнемане на незаконно придобито имущество на бившите барети Пламен Галев и Ангел Христов-Геле.

В изготвената от вещи лица експертиза са изброени 4 пистолета „Глог 17 С“, пистолети „Берета“, два „Смит и Уестън“, 1 „DAVIS“, както и 3 гладкоцевни и нарезни карабини „Сайга“, нарезни карабини „Хеклер и Кок“ и „Тигър“, ловна карабина „SLR“ и др.

Най-скъпото им оръжие е 3500 лева – карабина „Хеклер и Кок“. Посочени са и 100 патрона с различен калибър. Арсеналът на Братята е на обща стойност 18 387,50 лева, пише в заключението на експертите.

Посоченото въоръжение на Галеви обаче предизвика спорове в съдебната зала. Претенциите на защитата са, че във времето самите оръжия са били продавани, а с парите от тях са закупувани други, което не е попаднало в заключението на експертизата.

Едва четири от оръжията са закупени от физически лица. Важно е не само установяване за какви пари са си купували оръжието, а и какво са получавали в момента, в който те са продавали това оръжие“, претендира зищитникът по делото Капка Гергинова. Затова беше поискана допълнителна експертиза.

Делото за отнемане на имуществото за 4 250 189 лева на Галеви върви четвърта година и страните по него не дават прогнози кога ще стигне до финална фаза и решение. От списъка за призоваваните свидетели вече е заличен бившият бос на „Локо“ /София/ Николайчо Гигов, който имал финансови взаимодействия с Галеви – помогнал им в бизнеса с незначитени суми. Следващото заседание по процеса е насрочено за 18 април т.г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.