Заловиха бияча на журналиста от Поморие

Биячът на журналиста Стоян Тончев от Поморие са заловен. Арестът му е бил показен, в центъра на Поморие, днес по обед. Полицаи с качулки са блокирали район в града и са щракнали белезници около китките на извършителя. Това е 30 годишен помориец Мартин Душев, съобщиха от Апелативна прокуратура в Бургас.

Повдигнато му е обвинение за нанасяне на средна телесна повреда. Душев до момента е осъждан за кражба и грабеж. ДНК експертизата от намерена палка в багажника на автомобила му, издала бияча, обясниха от пресцентъра на прокуратурата за "Труд". Работата по случая продължава, заловеният има и съучастник, казаха запознати.

Тончев е известен като "Човека с октопода". Той беше кандидат за общински съветник на Партия на зелените в Поморие на последните местни избори. Стана известен в цялата страна с плаката си, на който позира, пробождайки октопод със самурайски меч. Неговият бе сред най- необичайните на вота. На плаката имаше и мото: "Не може да не може." За съжаление едва 3% от поморийци гласуваха за него и той не можа да влезе в местната власт. Освен политическата си дейност, Стоян Тончев е собственик на сайта "Зад кулисите".

Инцидентът стана известен на 15- ти януари. Пред полицаите журналистът разказа, че двама души го причакали пред дома му, когато се прибирал от празненство. Според първоначална информация, непознатите го нападнали мълчешком и започнали с юмруци да го удрят в лицето. После му крещели докога ще пише в сайта си. Скоро след началото на разследването, криминалисти коментираха, че се касае за деликатна любовна история и че побоят не е свързан с разследвания на журналиста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право