Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинение на пиян, ранил с нож лекар

Районна прокуратура-Пловдив задържа за 72 часа в следствения арест 51-годишния Димитър Мичков, на когото е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на лекар от Центъра за спешна медицинска помощ - престъпление по чл. 131, ал. 2, точка 3 във връзка с чл. 131, ал. 1, точка 12 във връзка с чл. 130 ал. 1 от НК.

Около 7.30 часа сутринта на 3 февруари Димитър Мичков бил намерен легнал на жп релсите в района на Централна жп гара-Пловдив във видимо пияно и неадекватно състояние от граждани, които веднага подали сигнал на тел. 112. Пристигналите на място полицейски патрул и лекарски екип установили, че лицето е във видимо нетрезво състояние, а пробата за алкохол с "Алкотест дрегер" отчел над 2 промила.

Лекарите преценили, че Мичков, трябва да бъде откаран в УМБАЛ "Свети Георги" за преглед, като пияният бил качен в линейката и му била оказана спешна медицинска помощ. След като се посъвзел, Димитър Мичков заявил, че иска да бъде веднага освободен и се прибере у дома, но след като медиците му казали, че трябва най-напред да се провери здравословното му състояние в болницата, извадил кухненски нож от раницата си и наранил с него лявата ръка на лекаря от Центъра за спешна медицинска

На място пристигнал полицейски патрул и Димитър Мичков бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. По-късно е привлечен като обвиняем и с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив арестът му е удължен за 72 часа. Предвижда се в петък да бъде внесен обвинителен акт в съда по бързото производство, обясниха от Районна прокуратура.

Коментари

Задължително поле